apple
Apple is een heel bekend merk waar meer achterzit dan je denkt. Zoals dat niet alleen Steve Jobs een groot aandeel heeft gehad in dit bedrijf, maar ook nog een andere Steve. Die andere Steve heeft eigenlijk nog een groter aandeel gehad in het bedrijf dan Steve Jobs.(Tim)
Apple
Wat is de Geschiedenis van Apple?
Iedereen kent Apple. Het is een Amerikaans elektronicabedrijf dat in de Verenigde Staten is ontstaan. Apple maakt behalve computers ook iPods, iPads en iPhones. Apple is bedacht door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne. De naam Apple is bedacht door Steve Jobs. De mannen wilden dat Apple een perfect bedrijf zou worden. Erg opvallend is daarom ook dat alle spullen veel duurder zijn dan die van concurrenten en de producten worden tot luxe beschouwd. Kortom, hoe zit het precies met de geschiedenis van Apple?(Marit)
Hoe is apple ontstaan? (Tim)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgpQUKdjl1L24PouZki8m7T2HnQVlVKK-EVD6ywRNTZdQwMNNpg4BSYT-zxV75kXb5bOAR4JgNjar4tMiw9-WRxi-hck7bNLbYzAJrUXoS0aL5Mp2_iuivFP2Yfvbc0iudbhZkJFdlCo6am/s1600/jobs+en+wozniak.png)
Eerst werkten Steve Jobs en Steve Wozniak bij het electronica bedrijf HP. Wozniak mocht van zijn werk wat spullen gebruiken om zijn eigen computer te bouwen, en Steve Jobs hielp hem daarbij. De computer van Wozniak was te duur om aan de 'gewone' mensen te verkopen, maar Jobs zag wel wat in de computer van Wozniak. Ze besloten toen samen een bedrijfje op te richten om de computer te gaan produceren. Dit bedrijf heet 'Apple computers', en dit kleine bedrijfje is later uitgegroeid tot een groot welvaren electronica bedrijf dat eigenlijk per toeval is ontstaan.
Logo (Marit)
Het eerste logo van Apple is ontworpen door Ronald Wayne in 1976. Hij haalde zijn inspiratie voor dit logo uit de appel van Newton. Dit logo is niet lang het logo van Apple geweest omdat het een veel te ingewikkeld logo was, en men vond het niet modern genoeg. in 1977 gaf een reclamebureau (in opdracht van de Steves) Rob Janoff de opdracht om een nieuw logo te ontwerpen. Het resultaat was een simpele afbeelding met een hap eruit. Steve Jobs vond het nog niet goed genoeg, dus Rob Janoff kreeg dezelfde opdracht. Deze keer werd de bekende regenboogkleurige appel met de bekende hap eruit ontworpen. Het Apple logo van nu is een appel met een hapje eruit in 1 egale kleur.
De inleiding heeft een centrale vraag en dat is duidelijk te zien. Op het informatieve gebied is het iets minder. Probeer minder te vertellen over het huidige Apple maar leid eerder de geschiedenis van Apple in. Door de centrale vraag nodigt de inleiding je wel uit om verder te lezen. Er is een duidelijk verschil tussen de inleidingen. De niet gekozen inleiding gaat vooral over de samenwerking tussen 2 personen. De gekozen is meer een inleiding die je in leidt. De gekozen inleiding past het best bij de tekst want er wordt uiteindelijk gevraagd naar de geschiedenis. De hoofdvraag is terug te zien want het gaat bijv. over het ontstaan en dat is goed terug te zien. De deelvragen kloppen ze vatten het onderwerp van de alinea's samen alleen de 2de alinea heeft niet echt een deelvraag. De deelvragen bij elkaar geven niet echt een antwoord op de hoofdvraag want het is niet de volle geschiedenis van Apple alleen een klein deel. De 1e alinea heeft een duidelijke kernzin en de ander niet. In de 2e alinea wordt een resultaat weergeven en niet een korte samenvatting. Er zijn duidelijke plaatjes die voorbeelden geven. Er zijn duidelijke tekstverbanden met duidelijke signaalwoorden. De opmaak is opzich wel goed alleen zitten er soms in de alinea's onodige witregels. De deeltitels zijn ook een beetje onduidelijk. Ik heb jullie niet kunnen betrappen op een spelfout. Groet Yassin B2K
BeantwoordenVerwijderenInleiding 1 is heel erg kort maar wel duidelijk, wel wat weinig informatie.
BeantwoordenVerwijderenInleiding 2 is erg duidelijk en goed leesbaar, ook erg leuk om te lezen. Wel hebben beide inleidingen dezelfde informatie en zijn niet erg verschillend. De hoofdvraag blijkt goed uit de tekst. De deelvragen zou ik iets duidelijker maken. In de alinea's zitten geen kernzinnen. Er mogen meer voorbeelden en uitleg in de tekst. Er zit geen tekstverband tussen alinea 1 en 2. Er is geen signaalwoord? De opmaak is erg goed. De titel mag wel bijzonderder. De spelling is super goed, geen spelfouten gezien.
Groetjes Sanne